Fello kundtjänst – Kundservice

Kontaktinformation för Fello kundtjänst. Alla uppdaterade detaljer för att kontakta Fello – telefonnummer, e -postadress, webbplats, chatt, twitter, facebook och mer.

Om Fello

Fello är ett svenskt virtuellt lågprisbolag som lanserades 2013. När Telia förvärvar företaget 2021 kommer det att fortsätta verka under Fello-namnet, men som en del av Telia. Förvärvet av Fello av Telia innebär att Telias andra varumärken i Telia och Halebop nu kommer att utökas med ett nytt tillägg, Fello.

Fello har cirka 45 000 kunder som lockas av kombinationen av Telias nätverk och Fellos konkurrenskraftiga priser. Fello är billigare än Telia och Telias andra lågkostnadsmärke, Halebop, är också betydligt lägre i pris än moderbolaget.

Den 1 november 2020 uppgraderade lågprisoperatören Fello sina surfkrukor, vilket innebär att användare får 2 GB data för 95 kronor per månad istället för 1 GB som tidigare. För 145 SEK per månad får du 5 GB istället för 4, för 195 SEK 12 GB istället för 7 GB tidigare.

Kundtjänst alternativ:

Vi försöker alltid se till att informationen på denna webbplats är aktuell och korrekt. Om du hittar några fel eller saknar kontaktinformation, meddela oss.

Fellos kundtjänst – telefon

Telefonnumret till Fello kundtjänst är: 0770-33-22-22.

Du kan kontakta Fellos telefonsupport: måndag-fredag: 09: 00-17: 00.

Fello kundtjänst – Officiell webbplats

fallo.se du hittar allmän information, självbetjäning och support: Klicka härDe

Fello kundtjänst via e -post

Kunder kan kontakta Fello kundtjänst via e -post [email protected]De

Fello kundtjänst – Facebook

Fello på deras officiella Facebook -sida: besök denna länkDe

Fello kundtjänst – Chatt

Fello chattjänst: Klicka härDe

Fello kundtjänst – Postadress

Fellos kundtjänstadress: Fello är en del av Telia Sverige AB
Vera Sandbergs Allé 5C
411 33 Göteborg.

Lämna en kommentar